watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (2023)

Apple Watchbörjade skickas i april förra året, och trots att Apple sålde uppskattningsvis 11 miljoner klockor förra året, har Apples "mest personliga enhet någonsin" tagit mycket värme över sina brister. Den största kritiken: Dess superlångsamma hastighet, som vid lanseringen berodde på att all information överfördes från din iPhone. Äpplesläppte watchOS 2 i höstas, vilket gjorde det möjligt för appar att köras på enheten istället för från din telefon, men det gjorde ingen stor skillnad.

På Worldwide Developers Conference keynote visade Cupertino-företaget upp ytterligare en stor uppgradering av Apple Watch i form avwatchOS 3. Nästa generations operativsystem lovar att lösa alla dessa problem med långsamma appar och ett komplicerat användargränssnitt, och kommer att göra klockan ännu mer personlig. Här är allt du behöver veta om watchOS 3, som släpps till allmänheten i höst.

watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (1) Äpple

Apple Watch är långsam. Kommer watchOS 3 att påskynda det?

Med watchOS 3 kommer dina favoritappar att starta sju gånger snabbare än de gör för närvarande – och detta gäller både inbyggda appar och tredjepartsappar. När du öppnar en app från den helt nya appen Dock eller från dess komplikation på din urtavla, kommer den att starta omedelbart (inte längre dödens snurrande hjul). Det nya watchOS kommer att behålla dessa appar i klockans minne och uppdatera dem i bakgrunden, så att du alltid ser den senaste informationen när du behöver den.

Det är svårt att starta appar från startskärmen. Blir det lättare?

Hemskärmen förblir densamma, med alla dessa små, små appikoner. Men Apple Watchs sidoknapp under Digital Crown, som har använts för att ta fram en lista över dina klockbärande kontakter, kommer nu att starta en docka med dina 10 favoritappar – antingen Apples egna eller tredjepartsalternativ. Den nya Dock kommer effektivt att ersätta Glances. Tänk på Dock som en version av iOS-appväxlaren, så du kommer att se en nyligen uppdaterad ögonblicksbild av varje app med den senaste informationen. Om du trycker på en app här kommer den omedelbart att startas. Du kommer också att omedelbart kunna starta appar genom att trycka på deras urtavla Komplikationer.

Så den där sidoknappen kommer äntligen att vara användbar?

Bortsett från Dock, kommer sidoknappen att kalla fram en helt ny funktion som heter SOS. Tryck och håll ned knappen för att ringa räddningspersonal i en medicinsk nödsituation eller när du känner dig osäker. När du har tryckt på knappen kommer din klocka att räkna ned från 3 till 1 innan du ringer nödsamtal, ifall du har aktiverat knappen av misstag.

SOS fungerar med din iPhones mobilanslutning om den är i närheten, eller ett Wi-Fi-nätverk om din klocka är ansluten. Om du reser utomlands vet din klocka att den ska ringa landets nödnummer och inte 911.

Efter att du har ringt kommer din Apple Watch att dela din plats med de personer du har markerat som nödkontakter i din telefon. Klockan kommer också att sätta ditt medicinska ID, som du också bör ställa in på din iPhone, på sin låsskärm så att de som svarar kan se viktig information som din ålder, allergier och medicinska tillstånd med en överblick.

Finns det några nya appar?

Apple tar med Apple Watch-optimerade versioner av sina vanliga iOS-appar Hitta mina vänner och påminnelser till watchOS 3. Påminnelser visar dina olika att-göra-listor och låter dig bocka av saker. Hitta mina vänner uppdateras automatiskt i bakgrunden så att du kan se var dina vänner och familj är när som helst.

Det finns också en helt ny hälsoapp som heter Breathe.

watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (2) Äpple

Vad är Breathe och vad gör det?

Breathe är en avslappningsapp som guidar dig genom djupa andningsövningar med hjälp av haptisk feedback, de subtila handledstryckningarna som din klocka använder för aviseringar. Du kan komma åt den nya appen från din startskärm, den nya Dock eller från aviseringar som påminner dig om att andas, som du kan justera.

I slutet av ett pass kommer appen att visa dig en sammanfattning av din avslappningstid och din puls (bara för att se om det verkligen fungerade).

Apple Watch är en bra träningsspårare men det finns inga sociala funktioner!

Apple tar en sida från Fitbit med en watchOS 3-funktion som heter Activity Sharing, som gör precis vad det låter som. Du kommer att kunna dela dina aktivitetsringar med vänner och familj och se deras också. Att stänga de tre aktivitetsringarna, som uppmuntrar dig att röra dig, träna och stå mer varje dag, är beroendeframkallande. Det är enkelt att se dina vänners ringar: Svep bara till höger om dina egna ringar till en lista över dina kontakter. Du kan sortera ringarna efter stegräkning, träningspass eller träningsminuter och till och med trycka på en specifik person för att se deras aktivitetsstatistik, inklusive träningspass från både inbyggda och tredjeparts fitnessappar.

Aktivitetsappen är också integrerad med meddelanden i watchOS 3. När du trycker på din kontakts namn för att se deras ringsignaler och daglig statistik, scrolla till botten för att skicka ett meddelande till dem. Du kan välja mellan förskrivna smarta svar som antingen är uppmuntrande eller, um, oförskämda.

watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (3)

Du kan till och med dela ditt hjärtslag efter löpningen med en vän för att bevisa att du har lämnat dem i dammet.

Finns det några ändringar i Workout-appen?

I watchOS 3 får Workout-appen sin egen komplikation, så att du kan starta ett träningspass direkt från urtavlan. Det finns också ett nytt snabbstartsalternativ så att du kan hoppa direkt in i ett träningspass utan att sätta upp ett mål. Svep åt vänster avslutar ett träningspass, så att du inte längre behöver trycka på skärmen för att avsluta, pausa eller återuppta ett träningspass.

Workout-appen i watchOS 2 är uppdelad i sektioner som du måste svepa igenom, vilket är obekvämt när du vill se ditt avstånd, tempo, förfluten tid, puls och förbrända kalorier i en blick. Med watchOS 3 kommer alla dessa mätvärden att visas på en skärm. Du kommer också att kunna markera segment och märka nya träningspass som pilates och boxning.

Ett litet menstörreByte av träningsapp, åtminstone för mig, är den automatiska paus-/återuppta-funktionen för löpningar när klockan känner av att du har stannat, säg vid ett stoppljus. Att kraftfullt trycka på en klockskärm med svettiga fingrar för att pausa mitt träningspass när jag måste vänta på biltrafik är bara grymt.

Jag använder en fitnessapp från tredje part, inte Workout. Kommer dessa appar att bli bättre?

Apple öppnar upp alla sina sensorer för fitnessappar från tredje part, vilket innebär att appar som Runtastic, Runkeeper och MapMyRun kan utnyttja pulsdata i realtid, gyroskopet och accelerometern. Dina favoritträningsappar kommer nu att kunna köras kontinuerligt i bakgrunden när du startar ett träningspass och fånga all data som en gång bara var tillgänglig genom att spåra aktivitet i den inbyggda Workout-appen. Detta kommer att räcka långt för att göra Apple Watch till en bättre träningsspårare, särskilt om du redan har en föredragen fitnessapp från tredje part.

En annan liten justering: När du höjer handleden för att titta på klockans skärm under ett träningspass, vaknar din klocka för att visa dig statistiken i fitnessappen som körs i bakgrunden. Klockan känner igen vad den främsta appen vid varje givet tillfälle är, så även om du byter till Musik-appen för att hoppa över låtar, kommer träningsappen att visas istället för Musik om du höjer handleden igen.

Blir Apple Watchs fitnessfunktioner mer tillgängliga?

Ja, Apple lägger till en ny inställning i watchOS 3 Activity-appen för rullstolsanvändare. När du slår på den kommer din klocka att känna igen din rullstolsanvändning med "tid att rulla" varje timme istället för "tid att stå", två nya träningspass i Workout-appen och igenkänning av rullstolstryckningar mot dina aktivitetsringar.

watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (4) Äpple

Några ändringar i meddelanden?

Att svara på ett meddelande på din Apple Watch är lättare i watchOS 3, eftersom du inte längre behöver trycka på svarsknappen för att välja hur du vill svara. Du kan trycka på mikrofonikonen för att diktera ett meddelande, smiley för att svara med en emoji, en ny hjärtikon för att skicka ditt hjärtslag, eller scrolla nedåt med fingret eller Digital Crown för att se de förskrivna smarta svaren du har sparat.

Det finns också ett nytt svarsalternativ som heter Scribble, som låter dig scrolla ut bokstäver med fingertoppen som klockan sedan konverterar till text. Detta kommer inte att vara idealiskt för meningar, men perfekt för att klottra korta svar på frågor som du inte vill diktera högt. Scribble fungerar på både engelska och mandarin, och det vet vilket språk ditt tangentbord har som standard.

Meddelanden på Apple Watch får några av samma kreativa funktioner som kommer till meddelanden i iOS 10, som stora emoji, klistermärken, konfetti och Invisible Ink, som förvränger dina bilder och text så att mottagaren måste svepa för att avslöja den faktiska meddelande.

Vad händer med Glances?

Blicken försvinner. I watchOS 3 får du upp ett förnyat kontrollcenter genom att svepa uppåt på klockskärmen, mer likt det du ser på din iPhone. Blickarna i watchOS 2 har en mini-kontrollcenterliknande skärm, men i watchOS 3 är kontrollcentrets alternativ utökade, och det finns inget till vänster eller höger.

watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (5)

Jag vill ha nya urtavlor. Vilka är mina alternativ?

Musse Pigg får äntligen sällskap av en Minnie Mouse-urtavla i watchOS 3. Apple lägger också till en aktivitetstavla så att du kan se dina dagliga framsteg mot dina Move-, Exercise- och Stand-mål. Du kan välja mellan en digital, analog och kronografversion, som du ser nedan.

Det finns också ett nytt ansikte som heter Numerals, vilket är ett extra men vackert alternativ som du kan anpassa med olika typsnitt och färger.

Hur ändrar jag min urtavla?

Svep bara åt vänster eller höger på din klockskärm från kant till kant för att växla mellan ansikten. Det är inte mycket enklare än att tvångstrycka för att se olika ansikten och välja mellan dem, men Apple sa att folk gillar att använda olika ansikten för olika tider på dagen, så det förenklar processen något.

Det kommer också ett nytt Faces Gallery till Watch-appen i iOS 10 i höst för att hitta och anpassa urtavlor.

watchOS 3 FAQ: Blicken försvinner när Watch-appar ökar snabbare och flyttas till en docka (6) Äpple

Finns det några nya funktioner för komplikationer?

Komplikationer introducerades i watchOS 2som ett sätt för tredjepartsapputvecklare att lägga till små bitar av användbar information till din klockskärm – allt från flygtider och nyhetsvarningar till väderprognosen och din iPhones dataanvändning. Men komplikationerna var begränsade till bara några få urtavlor. Nu är de tillgängliga på urtavlan Photo, Motion och Timelapse.

Att starta en app från en komplikation i watchOS är en långsam process – så långsam att jag sällan gör det. Men med watchOS 3 kommer appar att starta direkt när du trycker på komplikationen på urtavlan, med information som har uppdaterats i bakgrunden och redo att visas.

Kan jag styra mina HomeKit-tillbehör med min Apple Watch?

Apples nya Home-app kommer till både iOS och watchOS, så du kan styra alla dina HomeKit-kompatibla apparater direkt från handleden.

Kommer det några ändringar på Apple Pay?

Apple Pay är på väg att bli ännu mer användbar i watchOS 3. Apples mobila betalningstjänst ingick i klockan från dag ett, men nu kan apputvecklare integrera den för att köpa saker i appen och inte bara i registret.

Har Apple Watch några nya knep?

Ja, och vi kan inte vänta. När din Apple Watch är i närheten av din Mac behöver du inte ange ett lösenord för att öppna den – din Mac kommer att låsa upp sig själv. Det är en perfekt demonstration av sömlös kontinuitet mellan enheter.

Utvecklare får den första sprickan på watchOS 3 från och med nu, med en offentlig lansering planerad till hösten.

Har du några frågor om watchOS 3? Låt oss veta i kommentarerna.

FAQs

Kan man ta bort appar från Apple watch? ›

Ta bort en app från Apple Watch

Håll på hemskärmen och tryck på Redigera appar. Ta sedan bort appen från Apple Watch genom att trycka på X:et. Den finns kvar på klockans parkopplade iPhone, förutsatt att du inte raderar den där också.

Hur får man appar till Apple watch? ›

Installera appar som du redan har på iPhone
 1. Öppna Apple Watch-appen på iPhone.
 2. Tryck på Min klocka, tryck på Allmänt och stäng av Automatisk appinstallation.
 3. Tryck på Min klocka och rulla sedan ned till Tillgängliga appar.
 4. Tryck på Installera bredvid de appar du vill installera.

Hur får jag bort bilder på min Apple watch? ›

Välja det album du vill lagra på Apple Watch

Ta bort en bild från Apple Watch genom att öppna appen Bilder på iPhone och sedan ta bort bilden från albumet som du har synkroniserat.

När appar försvinner? ›

Du måste vara inloggad på samma Google-konto på varje enhet. Du kan även installera om en app som du har köpt men raderat. Om du inaktiverar en app som var förinstallerad på enheten kan du aktivera den igen. Läs mer om hur du hanterar appar som inte används på Android.

Hur kan appar försvinna? ›

Detta kan komma sig antingen av att man av misstag råkat radera appen. Alternativt att en uppdatering av enhetens mjukvara och operativsystem (iOS) ställt till det och grupperat vissa ikoner och tagit bort andra. Något som inte ska hända, men kan och händer titt som tätt ändå.

Varför syns inte alla appar på Apple Watch? ›

Vissa watchOS-appar är för tillfället inte tillgängliga i alla regioner eller på alla språk. Om du inte hittar appen i App Store eller på din hemskärm kan du ta reda på om appen stöds i din region.

Får inte upp tangentbordet på Apple Watch? ›

Ansluta ett Bluetooth-tangentbord
 1. Öppna appen Inställningar på Apple Watch.
 2. Öppna Hjälpmedel > VoiceOver > Tangentbord.
 3. Försätt tangentbordet i parkopplingsläge, rulla till nederkanten av skärmen och tryck sedan på tangentbordet nedanför Enheter.

Kan inte svepa upp eller ner på Apple Watch? ›

Obs! Det går inte att öppna Kontrollcenter från hemskärmen på Apple Watch. Istället trycker du på Digital Crown för att öppna urtavlan eller öppnar en app och öppnar sedan Kontrollcenter. Stäng Kontrollcenter: Svep nedåt från överdelen av skärmen eller tryck på Digital Crown.

Vad betyder den röda pricken på min Apple Watch? ›

En röd prick högst upp på urtavlan visar att det finns en oläst notis. Följ de här stegen för att visa den: Svep nedåt på urtavlan för att öppna Notiscenter. På andra skärmar håller du högst upp på skärmen och sveper sedan nedåt.

Vad händer om man nollställer en Apple Watch? ›

När du raderar din Apple Watch

När du raderar allt innehåll och inställningar raderas din enhet, inklusive kort som du lagt till för Apple Pay och samtliga bilder, kontakter, musik och appar.

Hur tar man bort Skärmtid på Apple Watch? ›

Öppna Apple Watch-appen på den iPhone som du använder till att hantera klockan. Tryck på Alla klockor och tryck på Familjeklockor. Tryck på en klocka och sedan på Klar. Tryck på Skärmtid, tryck på Inställningar för Skärmtid och sedan på Slå på Skärmtid.

Hur tar man bort appar man inte vill ha? ›

Radera andra Play-appar
 1. Öppna Google Play Butik-appen .
 2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
 3. Tryck på Hantera appar och enheter. Hantera.
 4. Tryck på namnet på den app du vill ta bort.
 5. Tryck på Avinstallera.

Kan man se raderade appar på iPhone? ›

Återskapa en inbyggd app som du har raderat

På din iPhone, iPad eller Apple Watch går du till App Store. Sök efter appen. Se till att du använder exakt samma namn på appen. Tryck på knappen Hämta igen .

Hur tar man bort appar från Appbiblioteket? ›

Radera en app från appbiblioteket
 1. Gå till appbiblioteket och tryck på sökfältet för att öppna listan.
 2. Tryck på och håll ned appsymbolen. Tryck sedan på Radera app .
 3. Bekräfta genom att trycka på Radera en gång till.
Sep 28, 2022

Varför kan jag inte radera appar på min iPhone? ›

Om du inte kan ta bort en app som inte har skapats av Apple inaktiverar du föräldrakontroll och försöker sedan ta bort appen igen. Om du håller på appen på hemskärmen och appen börjar vibrera: Tryck på symbolen för att ta bort längst upp till vänster i appen. Tryck på Radera app och sedan på Radera för att bekräfta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 10/01/2023

Views: 5450

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.