A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (2023)

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (1)

Om du inte har använt en exfolierande kroppstvätt, är det dags att börja skörda frukterna av vad en av dessa tvåfärgade rengöringsmedel kan erbjuda. Inte bara kommer en exfolierande kroppstvätt att fräscha upp och rengöra din hud, men beroende på vilken formel du väljer kan man också hjälpa dig att hantera hur många hudåkommor som helst, från akne på kroppen till eksem eller till och med keratosis pilaris. Exfolierande kroppstvättar hjälper också till att förbereda och förbereda din hud, oavsett om du bara letar efter bättre absorption av din favoritfuktighetskrämeller så vill du ha en jämn topp till tåspray tan glöd. Oavsett din anledning till att prova en av dessa hårt arbetande tvättar, vill du se till att du vet lite om hur de fungerar först så att du kan hitta din bästa produktmatchning.

Möt våra experter:Dr Melissa Kanchanapoomi Levin, styrelsecertifierad hudläkare och grundare avHel dermatologi, Chrissy Dress, estetiker och grundare avVILA KUR

Enligt Dr Melissa Kanchanapoomi Levin, en styrelsecertifierad hudläkare och grundare avHel dermatologi, exfolierande kroppstvättar kan falla under två kategorier beroende på deras ingredienser och hur deexfoliera: mekanisk och kemisk. "Mekanisk exfoliering kan inkludera mikrofiberdukar, skrubbar, kristaller, socker, pimpsten och verktyg som svampar, luffar och borstar", säger Levin. "Kemiska exfolieringsmedel inkluderar alfa-, beta- och polyhydroxisyror och enzymer. Medan syror och enzymer lossar och löser upp kopplingarna som håller ihop hudcellerna, tar mekaniska exfolianter bort fysiskt döda hudceller."

För att välja den perfekta formeln för dig, överväg din hudtyp – känslig, normal, torr, fet eller kombinerad hud – och dina personliga preferenser. Enligt Chrissy Dress, en estetiker och grundare avVILA KUR, "grittiare" tvättar med ingredienser som havre, valnötsskal eller salter är supereffektiva för kroppen, men du kan välja en skonsammare fysisk exfoliering med socker eller jojobapärlor om du har känslig hud. Något enzymbaserat kan vara ditt bästa val för ömtålig hud i bikiniområdet eller underarmsregionen, säger Dr Levin, särskilt om du har att göra med rakknivar eller inåtväxande hårstrån, eftersom den typen av formula inte använder mekaniska exfolieringsmedel vid Allt.

När det gäller att arbeta med en exfolierande kroppstvätt i din rutin, föreslår Dr. Levin att du använder det två till tre gånger i veckan till att börja med, men vissa kan tycka att det räcker mer än väl. Oavsett din regim är applicerings- och borttagningsmetoden densamma. "Applicera exfolierande kroppstvätt med lätta och små rörelser i högst 30 sekunder och skölj av med ljummet vatten," säger Dr Levin. Klänning går gärna uppåt mot hårväxten på framförallt benen. "Detta kommer att lyfta folliklar och hjälpa till att förvisa inåtväxande hårstrån", säger hon. Oavsett din exakta teknik, finns det ingen anledning att gnugga eller skrubba aggressivt. "När huden är rosa, varnar det dig om att du gjorde ett bra jobb och skapade mikrocirkulation såväl som kroppsexfoliering i det området, så att du kan gå vidare till nästa kroppsdel", säger Dress.

Efter duschen är det viktigt att följa upp med din favoritkroppskräm eller lotion. "Att applicera en fuktighetskräm direkt efter exfoliering är nyckeln för att hålla hudbarriären intakt och återfuktad", säger Dr Levin. Och även om det förmodligen är självklart, exfoliera aldrig över öppen hud eller hud som är solbränd eller har utslag.

Är du redo att ge en exfolierande kroppstvätt ett försök? Dessa tio formler löser ett antal hudproblem och har olika texturer och hjälteingredienser, så att du kan mixa och matcha beroende på vecka eller vad din hud behöver vid varje given tidpunkt.

1

Bäst överlag

boscia papaya och granatäpple Enzyme Exfoliating Body Cleanser

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (2)

1

Bäst överlag

boscia papaya och granatäpple Enzyme Exfoliating Body Cleanser

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (3)Mild
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (4)Perfekt för akne på kroppen
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (5)Lödrar inte bra

Denna uppfriskande rengöring innehåller mandel- och mjölksyror för att jämna ut huden, minska tecken på åldrande och till och med motverka akne i kroppen och ryggen.

2

Bästa Apotek Body Wash

Urtavla Himalayan Salt Body Wash

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (6)

2

Bästa Apotek Body Wash

Urtavla Himalayan Salt Body Wash

$15 på Walmart

(Video) Dermatologist Shares Baby Skincare Essentials: Tips for Cradle Cap, Diaper Rash, Bathing, & More!

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (7)Prisvärd
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (8)Stor flaska
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (9)Doften är ganska stark

Klänningen gillar formler som innehåller Himalayasalt, som är en mild peeling som också är rik på mineraler. Fri från parabener, ftalater och silikoner, Dials Himalayan Salt Enriching Body Wash fungerar till ett krämigt lödder för mjuk, näring hud som har en svag blomdoft efter duschen. Fyll på med det här budgetpaketet - de 30 centen ett uns kostar går inte att slå.

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (11)Rengör porerna
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (12)Kan användas på känslig hud
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (13)Du kanske inte gillar det om du gillar starka dofter

Enzymer av tropiska frukter i Kosas kroppstvätt kombineras med en AHA-blandning av glykolsyra, mjölksyra och mandelsyra för att snabbt få hjälp av torr hud du kan uppleva på grund av vinterväder eller annat. Mild nog att användas dagligen på känsligare hud eller i bikiniområdet, tvätten innehåller också allantoin, ett extrakt av vallörtsväxt som sägs lugna huden och främja cellomsättningen.

Annons - Fortsätt läsa nedan

4

Bäst för kroppsakne

SA Kroppstvätt för grov och ojämn hud

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (14)

4

Bäst för kroppsakne

SA Kroppstvätt för grov och ojämn hud

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (15)Jämnar ut grov och ojämn hud
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (16)Inga starka kemikalier
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (17)Högre pris

Salicylsyran i CeraVes kroppstvätt för grov och ojämn hud riktar sig mot torra fläckar, särskilt på områden som kan vara tuffare vid beröring, som armbågar och knän. Liksom andra CeraVe-produkter går ceramiderna i formulan sedan till jobbet för att reparera hudbarriären, medan niacinamid lugnar och hyaluronsyra för fukt upp till hudens yta för en silkeslen, mjuk känsla.

5

Bäst doftande

Bath & Body Works Neroli Blossom & Bergamot Salt Body Scrub

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (18)

5

Bäst doftande

Bath & Body Works Neroli Blossom & Bergamot Salt Body Scrub

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (19)Bra doft
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (20)Återfuktande
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (21)Högre pris

Sugar är en annan utmärkt naturlig exfoliator, och det är så Bath & Body Works Neroli Blossom & Bergamot Salt Body Scrub tar bort flagig hud. Denna ljusa, blomdoftande formel är rik, tjock och innehåller eteriska oljor, vitamin E och aloe för att lämna efter sig ett lätt lager av fukt på huden även efter att du sköljt. Följ upp den med den matchande lotionen för att låsa in mjukhet och förstärka doften.

(Video) How to exfoliate your face and body| Dr Dray

6

Bäst för avgiftning

African Black Soap & Bamboo Charcoal Scrub

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (22)

6

Bäst för avgiftning

African Black Soap & Bamboo Charcoal Scrub

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (23)Tar bort död hud
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (24)Prisvärd
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (25)Kan kännas lätt uttorkande

Du kan tacka den afrikanska svarta tvålen, som blandar sig med bambukol i denna avgiftande skrubb, för att den hjälper till att ta bort det översta lagret av död, torr hud. Ännu bättre, den här Fair Trade-certifierade formeln är också packad med ekologiskt rått sheasmör, som kommer att göra din hud smidig och lyxig långt efter att du har duschat.

Annons - Fortsätt läsa nedan

7

Krämigaste formeln

Dove Crushed Macadamia & Rice Milk Exfoliating Body Polish Scrub

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (26)

(Video) How to Exfoliate Your Skin: A Guide

7

Krämigaste formeln

Dove Crushed Macadamia & Rice Milk Exfoliating Body Polish Scrub

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (27)Smidig konsistens
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (28)Återfuktande
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (29)Inte en djup peeling

Varje gång du ser ordet "polera" på en exfolierande kroppsrengöring kommer det att vara på den skonsammare sidan. Så är fallet med Doves exfolierande lack, som innehåller medelstora exfolierande pärlor som levereras via en rik, krämig formula som du helt enkelt masserar över våt hud och sköljer för återupplivad, strålande hud. Recensenter älskar den söta men inte överväldigande gourmanddoften, och den är lämplig för alla typer av hud, från normal till mogen.

8

Bästa exfolierande bar

Glossier Body Hero Exfoliating Bar

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (30)

8

Bästa exfolierande bar

Glossier Body Hero Exfoliating Bar

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (31)Icke-stökigt
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (32)Icke-irriterande
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (33)Kan vara lätt uttorkande

Om du är en person utan krångel med tvål, kan du fortfarande få på din exfoliering. Ge Glossier’s Body Hero Exfoliating Bar ett försök. Du behöver inte oroa dig för irritation, eftersom dess exfolierande kraft kommer från det finmalda, biologiskt nedbrytbara bambupulvret i dess formulering. Gör dock inga misstag om den här baren - den har en fin tyngd och handkänsla, och solrosfröoljan och aloejuicen som den innehåller kommer att få din hud att kännas smidig - aldrig avskalad - varje gång du löddrar upp.

9

Kultfavorit

Brown Sugar Body Polish

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (34)

9

Kultfavorit

Brown Sugar Body Polish

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (35)Större sockerkristaller
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (36)Söt lukt
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (37)Dyr

Även om priset är på den högre sidan, har Freshs prisbelönta kultfavoritlack varit en hit i åratal av en anledning: den brunsockerkristallbaserade produkten är effektiv för att ta bort fläckig, torr hud och återfuktar till start. Eftersom dess kristaller är ganska stora och basen något fet, föreslår fans av denna formel att du använder exfolieringshandskar för att applicera den direkt på din kropp i duschen, vilket minskar risken för att produkten tvättas bort när du applicerar den.

Annons - Fortsätt läsa nedan

10

Bästa budgetköpet

Acnedote Face & Body Scrub

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (38)

10

Bästa budgetköpet

Acnedote Face & Body Scrub

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (39)Prisvärd
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (40)Kan användas dagligen
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (41)Pärlor kan vara nötande för vissa

Alba Botanicas skummande skrubb är en häftigare för alla som berörs av akne. Drivs av malda valnötsskal, hjälper den till att utrota ryggraden och förhindrar att envisa vita huvuden dyker upp också, men den är också skonsam nog att användas i ansiktet eller dekolletageområdet för daglig rengöring.

11

Bästa Splurge

Jojoba Bead Body Polish

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (42)

11

Bästa Splurge

Jojoba Bead Body Polish

Fördelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (43)Luktar jättegott
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (44)Innehåller jojobaolja för återfuktning
Nackdelar
 • A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (45)Dyr

Om du vill pyssla, svär Dress vid denna lilla sats Aussie-märkets jojobabaserade lack som också luktar drömmande, tack vare sin blandning av bergamott och ylang ylang. "De här små killarna kommer inte att lämna mikrosår på huden som en aprikosskrubb, vars skal är taggiga", säger Dress. "Jojoba är nära [i form] människors naturliga talg, en naturlig olja som utsöndras av talgkörtlarna."

A Derm delar exakt hur du exfolierar din kropp för babymjuk hud (46)

Danielle Blundell

Danielle Blundell är en New York City-baserad livsstilsskribent och redaktör som har skrivit om ämnen som sträcker sig från hem till hälsa för en mängd olika publikationer, inklusiveRachael Ray varje dag, Redbook, Familjecirkel,Detta gamla hus,Elle Inredning,Esquire,Domino,ochLägenhetsterapi. Hon är utexaminerad från Columbia University's School of Journalism och har dykt upp som on-air expert påI dag,Doktorerna,Kändissidan,och andra lokala nyhetsprogram. Hemsida:https://danielleblundell.myportfolio.com/

FAQs

Vad kan man exfoliera huden med? ›

AHA- och BHA-syror är vanligt för denna typ av exfoliering. Har du en normal eller kombinerad hud fungerar en mekanisk peeling med korn utmärkt, men du kan också använda en syrabaserad peeling. Kom ihåg att inte exfoliera i ögonområdet och överexfoliera inte. Din hud riskerar då att bli stressad och känslig.

Hur exfolierar man huden? ›

Exfoliering av ansiktet – den definitiva miniguiden
 1. Cirkulär rotation: buffa huden med mjuka cirkelrörelser.
 2. Skrubba inte för hårt.
 3. Var försiktig med ansiktet, särskilt runt ögonen. ...
 4. Exfoliera med din favoritprodukt eller kroppsskrubb.
 5. Använd en återfuktande/fuktgivande lotion när du har sköljt av ansiktet.

Vad menas med att exfoliera huden? ›

Exfoliering, eller att peela som det också kallas, är när du på olika sätt ser till så att döda hudceller försvinner. Fördelar med att exfoliera huden är många, men en av de största är att din hud bättre tar upp vårdande produkter bättre.

Måste man exfoliera huden? ›

Exfoliering stimulerar cellförnyelsen fortare än vad huden klarar själv och ger förbättrad lyster, en mjukare hudyta och färre rynkor. AHA-syror hjälper till att få bort gamla hudceller och förhindrar dem från att täppa till porerna. Exfoliering är därför extra viktigt för en fet problemhud.

Hur ofta ska man exfoliera huden? ›

Hur ofta du ska peela din hud varierar givetvis från hudtyp och hudtillstånd, men generellt brukar en peeling i veckan vara sunt och bra för huden. Samma gäller även en kroppspeeling. Har du en torr hud kan det ibland vara bra att öka på till 2 peelingar i veckan under en viss period.

Hur ofta exfoliera huden? ›

Torr eller känslig hud: Använd kemisk ansiktspeeling 1-2 gånger per vecka. Personer med känslig hud bör inte trycka för hårt när de använder produkten. Oljig eller aknebenägen hud: Exfoliera 2-3 gånger per vecka för att motverka tilltäppta porer och stimulera hudförnyelse. Blandhy: Exfoliera 2-3 gånger per vecka.

Vad kan man göra åt löst skinn? ›

Renuvion fungerar så att en mycket snabb värmeökning under huden drar ihop den, värmestöten varar bara bråkdelen av en sekund och retar huden till att dra ihop sig. Det är en metod som passar väl för lös hud på mage, rygg, lår, armar och gynekomasti. Även lös hud på hals har visat sig fungera att dra ihop med Renuvion.

Hur blir man av med löst skinn? ›

Bygga Muskler Och Minska Lös Hud

Det bästa du kan göra för att bli av med extra lös hud är att bygga muskler. Det finns två lager av vävnad under din hud: Fett och muskler. När du antingen lägger på dig mer fett eller bygger mer muskler så kommer din hud att behöva expandera för att hantera de nya vävnaden.

Hur ofta ska man exfoliera benen? ›

Hur ofta du behöver peela huden beror på vilken sorts peeling du använder och vilken hudtyp du har. Det bästa brukar vara att ge huden några dagar på sig för återhämtning och att peela som mest ett par gånger i veckan. Avsluta alltid med serum och kräm, eller allra helst med en återfuktande mask.

Vilken Exfoliering är bäst? ›

BÄSTA KEMISKA PEELING – Bästa dagliga leave on-peeling: Paula's choice Skin perfecting 2% bha liquid exfoliant. Recension på Skin perfecting 2 % bha liquid exfoliant från Paula's choice. Skin perfecting 2% bha liquid exfoliant, 118 ml, Paula's choice. Klassiker som levererar – år efter år.

Hur man exfolierar benen? ›

En loofah. Loofah kan effektivt hjälpa dig att ta bort död hud från benen. Det beror på att de har en hårdare struktur, vilket innebär att de effektivt kan exfoliera benen och hjälpa dig att ta bort gammal, död hud. Fukta luffen med varmt vatten och tillsätt lite tvål.

Hur exfolierar man kroppen? ›

Exfoliera din kropp – den definitiva miniguiden
 1. Bli blöt: Kliv in i duschen och blöt kroppen från topp till tå.
 2. Cirkulär rotation: buffa huden med mjuka cirkelrörelser. ...
 3. Skrubba inte för hårt.
 4. Använd din favoritprodukt eller kroppsskrubb för att exfoliera.

Kan man exfoliera för mycket? ›

Exfoliering är ett jätteviktigt steg som hjälper mot ojämn hudstruktur, förbättrar hudtexturen, tar bort döda hudceller och motverkar pigmentfläckar i ansiktet. Men om man exfolierar överdrivet ofta så kan det skada huden.

Hur ofta byter man hud? ›

Produktionen av nya hudceller i basallagret sker hela tiden, så att hudens yttersta lager ständigt förnyas. Vandringen för en ny hudcell till hornlagret tar normalt cirka 4–6 veckor, varefter hudcellerna stöts bort som mjäll. Man uppskattar faktiskt att du tappar 40 000 hudceller – varje minut!

Vilka ämnen täpper till porerna? ›

Huden utsätts dagligen för påfrestningar, smuts, dammpartiklar och luftföroreningar som lägger sig ovanpå huden och täpper till porerna. Inuti porerna samlas dessutom talg, fett och döda hudceller. Det är dessa som vi kallar för pormaskar.

Vad ska man skrubba ansiktet med? ›

Mekanisk peeling innehåller små korn som effektivt skrubbar bort döda hudceller från ansiktet. Skrubbkornen är oftast gjorda av växtbaserade eller naturliga ingredienser som exempelvis bambu, malda aprikoskärnor, bark, socker eller silikon. Efter att peelingen är klar sköljs produkten av.

Hur kan man få huden att dra ihop sig? ›

Renuvion fungerar så att en mycket snabb värmeökning under huden drar ihop den, värmestöten varar bara bråkdelen av en sekund och retar huden till att dra ihop sig. Det är en metod som passar väl för lös hud på mage, rygg, lår, armar och gynekomasti. Även lös hud på hals har visat sig fungera att dra ihop med Renuvion.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated: 12/10/2023

Views: 5925

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.