20 bästa Stratford-upon-Avon dagsturer och utflykter från London (2023)

Den pittoreska medeltida staden Stratford-Upon-Avon är en plats där tiden till synes har stått stilla trots sin närhet till Londons livliga huvudstad.

Det är mest känt som William Shakespeares födelse och sista viloplats, men endagstur till Stratford-Upon-Avon från Londonkommer att visa dig att staden har mycket mer att erbjuda.

Från ikoniska byggnader i Tudor-stil till lummiga engelska trädgårdar och kanaler som kryllar av liv, Stratford-Upon-Avon är en perfekt stad som är full av saker att utforska.

20 bästa Stratford-upon-Avon dagsturer och utflykter från London (1)

Nedan hittar du allt du behöver veta om Stratford-Upon-Avon, en av de bästa destinationerna för endagstur från London.

Hur tar man sig till Stratford-Upon-Avon från London?

Stratford-Upon-Avon ligger bekvämt i västra Midlands, bara 160 kilometer nordväst om London. Det är också ungefär halvvägs mellanOxfordochbirmingham, vilket gör en utflykt till Stratford-Upon-Avon lätt från olika utgångspunkter.

Från London till Stratford-Upon-Avon med bil

En dagstur till Stratford-Upon-Avon är lätt att hantera med bil och resan kan ta allt från 1 timme till 3 timmar, beroende på vilken tid på dygnet du kör och vilken del av London du kommer ifrån.

Den mest direkta vägen är att följa M40 mot Birmingham, varifrån du tar avfarten A46 de sista 10 kilometerna av resan.

Från London till Stratford-Upon-Avon med buss

Att ta bussen är det mest kostnadseffektiva sättet att göra dagsturer till Stratford-Upon-Avon, men resor kan ta så länge som 4 timmar om du inte får en direktbiljett. National Express erbjuder direktlinjer flera gånger om dagen som tar cirka 2,5 timmar med biljetter så låga som £10.

Från London till Stratford-Upon-Avon med tåg

Chiltern Railway-bolaget kör några tåg mellan Stratford-Upon-Avon och Londons Marylebone-station varje dag. Biljettpriserna kan vara så låga som £10, men högtidsbiljetter kan kosta så mycket som £100 för denna 2-timmarsresa.

Guidad tur till Stratford-Upon-Avon från London

Om det är för mycket besvär att köra bil eller pendla på egen hand kan du följa med på en av de fantastiska guidade turerna till staden. En Stratford-Upon-Avon-dagstur från London kan ta uppåt 10 timmar, och de flesta turer avgår från Victoria station i London.

Vad är den typiska resplanen för en dagstur till Stratford-Upon-Avon från London?

En utflykt till Stratford-Upon-Avon inkluderar vanligtvis en mängd Shakespeare-centrerade attraktioner, som börjar med hans födelseplats och skola, och tar examen med hans arbete och sista viloplats.

Du kan utforska staden i din egen takt, men de flesta föredrar att börja på hans födelseplats, gå vidare till Swan Theatre, Hall's Croft, Holy Trinity Church och slutligen stugan till hans fru Anne Hathaway. Gångavståndet är bara cirka 2,5 kilometer för att nå alla de mest kända platserna i stan.

Vilka typer av turer finns tillgängliga för att gå till Stratford-Upon-Avon?

En resa till Stratford-Upon-Avon från London erbjuder flera sätt att utforska den charmiga engelska landsbygden.

Guidad tur till Stratford-Upon-Avon från London

Följ med på en guidad tur till Stratford-Upon-Avon för att njuta av det vackraste landskapet i landet och gå i William Shakespeares fotspår. Den medeltida marknadsstaden erbjuder flera platser relaterade till livet och tiden för "The Bard of Avon", inklusive hans födelseplats, skolsal, familjehem och grav.

Bilresan hem tar dig genom sagoboksbyarna Bibury, Burford och Bourton-on-the-water som ligger utspridda över den engelska landsbygden. De böljande kullarna iCotswoldsgöra ett minnesvärt avslut på en redan oförglömlig resa.

Privat rundtur till Stratford-Upon-Avon från London

Att boka en privat rundtur till Stratford-Upon-Avon är det bästa sättet att resa bekvämt och undvika folkmassor. En privat rundtur hämtar dig från ditt hotell och tar dig till William Shakespeares födelseplats.

En expertguide hjälper dig att utforska staden och se allt från hans skola till hans grav och teater. Den helt anpassningsbara resplanen inkluderar också ett besök i Anne Hathaways stuga, Shakespeares grav och hans familjehem.

Dagstur till Stratford-Upon-Avon plus Stonehenge, Bath och Cotswolds från London

20 bästa Stratford-upon-Avon dagsturer och utflykter från London (2)

Denna allomfattande historiska turné börjar så långt tillbaka som 5 000 år på den mystiskaStonehenge. Hoppa fram till omkring 1 000 e.Kr. när romarna byggde det andra stoppet på turnén,Bad. Det är känt för sina naturliga varma källor och beundransvärd arkitektur.

Efter en naturskön bilresa genom Cotswolds stannar du i Stratford-Upon-Avon för att njuta av en privat rundtur i Shakespeares skolrum och titta på ett kort utdrag ur en av hans pjäser. Du kommer också att få skola med en Tudor-lektion och få chansen att skriva med en fjäderpenna.

Dagstur till Stratford-Upon-Avon plus Oxford, Cotswolds och Warwick Castle från London

Hoppa på en lyxbuss och ge dig av mot Cotswolds grönskande betesmarker. Första stoppet ärWarwick slott, ett ikoniskt fäste byggt av Vilhelm Erövraren för nästan 1 000 år sedan.

Därefter besöker du Stratford-Upon-Avon för att se hemmet där Shakespeare föddes och utforska den charmiga marknadsstaden. Det sista stoppet på detta historiska sightseeingäventyr är ett guidatrundvandring i Oxford. Du kommer också att stanna till vid de mest ikoniska platserna i stan, Bodleian Library och University Church of St Mary the Virgin.

20 bästa Stratford-upon-Avon dagsturer och utflykter från London (3)

Hur mycket kostar en tur till Stratford-Upon-Avon från London?

En vanlig guidad tur till Stratford-Upon Avon kostar £100, medan en privat rundtur kostar cirka £430 per person, vilket inkluderar hotellhämtning.

En fullspäckad 11-timmars resa genom Cotswolds, Stratford-Upon-Avon och Oxford kostar runt £70 eller £100 om du vill inkludera entré till Warwick Castle.

Den mer omfattande turnén som inkluderar Bath och Stonehenge kostar cirka £110 och inkluderar inträde till Stonehenge, samt en kort föreställning av en Shakespeare-pjäs i Stratford.

Vad kommer du att se och göra på en Stratford-Upon-Avon-dagstur från London?

Shakespeares födelseplats

Huset där Shakespeare föddes är nu ett monument över det lysande livet för en av de mest kända dramatiker genom tiderna. Korsvirkeshuset ger en inblick i hur livet för en lägre medelklassfamilj skulle ha sett ut i slutet av 1500-talet, eftersom det har utrustats med möbler och minnen från tiden.

Shakespeare's Treasures Exhibition inkluderar också ett av de ursprungliga First Folio-trycken från 1623. Besökare kan också njuta av en kort föreställning av Shakespeare Aloud, ett företag som ägnar sig åt att hålla Shakespeares verk vid liv.

Anne Hathaways stuga

Detta var en gång hemma för Shakespeares fru, Anne Hathaway, och den pittoreska stugan förblir nästan helt oförändrad. Även om interiören och tidstypiska möblerna är en anmärkningsvärd skatt, är trädgårdarna runt stugan huvudattraktionen.

Trädgårdarna täcker 9 hektar mark och varje träd som nämns i Shakespeares verk har planterats här. Det finns också en skulpturled inspirerad av hans verk.

20 bästa Stratford-upon-Avon dagsturer och utflykter från London (4)

Den heliga treenighetens kyrka

Kyrkans idylliska miljö är en lämplig sista viloplats för Shakespeare. Hans grav är markerad av en sträng varning och hans fru och dotter har också begravts i närheten.

Church of the Holy Trinity ligger i slutet av en lugn trädkantad gångväg bredvid floden och den gotiska arkitekturen är upplyst av storslagna fönsterscener av målat glas. Detta är också kyrkan där Shakespeare döptes och den font som användes för hans dop finns kvar till denna dag.

När är bästa tiden att åka till Stratford-Upon-Avon?

Från maj till oktober är landsbygden som bäst i Stratford-Upon-Avon. Blommande blommor, massor av blå himmel och behagliga temperaturer gör våren och sommaren till de bästa tiderna att besöka Stratford-Upon-Avon.

Uteslut dock inte resten av året, eftersom du kan se löv ändra färg på hösten eller njuta av en livlig julstämning under december. Det finns en stor chans för snöfall i januari, vilket ger ett helt annat utseende till det annars frodiga gröna landskapet.

Finns det några turer till Stratford-Upon-Avon från andra städer i England?

Ja, det finns turer som avgår från andra städer i England:

  • Dagsturer till Stratford-Upon-Avon från Oxford

Resetips

  • Ta alltid med något varmt att ha på dig, även en härlig solig dag. Det är vanligtvis en frisk bris på morgnarna och när natten börjar falla vill du inte bli överraskad.
  • Om du kör till Stratford-Upon-Avon kan du överväga att bo på hotell om du vill utnyttja gratis parkering.
  • De flesta av platserna är lättillgängliga på egen hand, men det är bra att boka en guidad ljudtur så att du inte missar deras fascinerande historia.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 20/10/2023

Views: 6716

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.